Zorg voor spanning binnen een veilige relatie

Zoals we eerder al eens beschreven hebben, heeft moeder natuur ons met twee fundamenteel verschillende levensbehoeften geprogrammeerd. Enerzijds zoeken we naar stabiliteit en veiligheid en anderzijds naar avontuur en spanning. Deze twee verlangens staan lijnrecht tegenover elkaar en binnen de liefde is dit een moeilijk dilemma. Want hoe zorg je nou voor spanning binnen een veilige relatie? Wij geven je vier tips!

1. Voel jij je mooi?

Ik heb een belangrijke vraag voor jou: vind jij jezelf mooi en aantrekkelijk? Waarschijnlijk vraag jij je af waarom ik deze irrelevante vraag stel. Maar zo irrelevant is hij niet. Hoe jij naar jezelf kijkt, dat straal je uit. Voel jij je vandaag mooi? Dan straal je zelfvertrouwen uit en geloof me dat doet veel met je partner. Daarom extra belangrijk dat jij goed in je vel zit. Voel jij je mooi als je naar de kapper bent geweest? Laat je haar dan doen. Voel jij je elegant als je een jurkje aan hebt? Pak hem uit de kast en trek hem aan! Als jij zelfvertrouwen uitstraalt zal je partner je extra aantrekkelijk vinden en dat heeft weer een positief effect op je relatie.

2. Date night

De sleur. Een heuse domper binnen een relatie. De dagelijkse routine veegt spontaniteit en spanning van de baan. Laat dat nou net zo belangrijk zijn binnen een goede relatie. Ons advies, ga er samen op uit en onderneem iets wat jullie normaliter niet doen. Het maakt niet uit wat het is, als het maar een keer wat anders is dan thuis zitten voor de buis. Plan bijvoorbeeld een romantisch weekendje weg, ga uit eten bij een nieuw restaurant of ga naar het theater. Hoe druk jullie ook zijn, zorg dat jullie vaak genoeg een date night hebben.

3. Doe meer voor elkaar dan je ooit deed

Romantiek zit hem in de kleinste gebaren. Al is het een kleine onverwachte zoen in de nek, een spontaan ontbijt op bed of een lief cadeautje. Allemaal kleine gebaren met grote betekenis. Het laat de ander namelijk zien dat je hem of haar speciaal vindt en dat hij of zij de moeite waard is om je best voor te doen. Niks is een fijner gevoel dan dat.

4. Spanning tussen de lakens

Seks, iets ongelofelijk fijns. Toch doen we het vaak minder als we langer bij elkaar zijn. Dit kan komen doordat jullie beide drukke levens hebben en het erbij in schiet. Óf omdat het voorspelbaar is geworden. Ons advies probeer wat nieuws om zo spanning tussen de lakens te creëren. Doe bijvoorbeeld een nieuw setje lingerie aan of geef hem een mooie boxershort cadeau. Elkaar verrassen mag altijd, en dit doet jullie beiden gegarandeerd goed.

Een veilige relatie en spanning gaan niet samen. Toch heb je aan beide behoefte. Gelukkig is stabiliteit vaak inherent aan een lange relatie. Spanning daar en tegen wat minder. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Met wat kleine aanpassingen breng je weer wat meer avontuur terug. Ten eerste, het zit hem vaak in de kleine onverwachte gebaren: zoals het geven van een mooie bos bloemen. Plan verder geregeld een date night waarin je dingen doet die je normaliter niet doet. Zorg verder dat jij zelf lekker in je vel zit en creëer spanning in bed. Zo heb je dus spanning binnen een veilige relatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *